Website kleuren kiezen

Een nieuwe manier van website kleuren kiezen

De kleuren op je website bepalen voor een groot gedeelte de sfeer die je dienst of product uitstraalt, dus je wilt dit zorgvuldig doen.  Kleuren kunnen zelfs emoties oproepen en kunnen er ook voor zorgen dat je bezoekers op je website blijven of direct wegklikken. Kortom, kleuren hebben een grote invloed op het gevoel dat jouw bezoeker bij jouw website krijgt.

Kleurenpalet

Hoe bepaal je nu welke kleuren je wilt gaan gebruiken voor je website? Ikzelf vind het leuk om tijdens een wandeling foto’s te maken van de natuur. Of op een site voor gratis afbeeldingen, zoals www.pixabay.com/nl/ te zoeken naar foto’s van de natuur of van huisinrichtingen en deze foto’s dan te gebruiken als referentie voor mijn kleurenpalet.

Vooral foto’s van de natuur kunnen erg mooie en natuurlijke nuances laten zien.

Heel leuk zo’n foto, maar hoe kom ik tot een kleurenpalet?

Ik gebruik daarvoor het fotobewerkingsprogramma Adobe Photoshop, maar ik kan me voorstellen dat je dat niet hebt. Gelukkig kun je dan ook gaan naar: canva.com/colors/color-palette-generator/.
Op deze pagina kun je via de paarse knop: ‘upload an image’ een foto uit de fotobibliotheek van je computer of telefoon uploaden waarna er direct een kleurenpalet met vier kleuren uit de foto wordt gehaald.
Onder de kleuren staat de naam en de ‘Hex-waarde’ van de kleur vermeld. Hex-waarde is een speciale code die een kleurwaarde aangeeft. Deze code kun je op de achterkant van je website gebruiken, zodat de kleur die deze code vertegenwoordigt aan de voorkant van je site te zien is.

Rust en warmte uitstralen

Wil jij met je website rust en warmte uitstralen, denk dan eens aan de tinten in bovenstaande afbeelding.

Grijs straalt rust uit en staat voor stabiliteit, elegantie en geborgenheid. De roze- en bruintinten geven het geheel warmte mee. Roze is de kleur van vrouwelijkheid, zachtheid en kwetsbaarheid. Bruin is echt een basiskleur: neutraal, natuurlijk en aards.

Denise – webdesigner met een passie voor Human Design

Ik maak de human zichtbaar op jouw website. Ik bouw jouw website op basis van jouw Human Design blauwdruk en zorg dat jouw energie, persoonlijkheid, missie, visie en passie voelbaar wordt.