Innerlijke criticus

Whaaaahhhh!!! Ik sta met een interview in het enige echte Human Design Professional Magazine. Wauw, wauw, wauw!

Super trots en excited, en toch ook hoor ik mijn innerlijke criticus: “je bent zelf een magazine aan het maken, wat duurt het lang voordat je het uitbrengt” en “wat ziet het er onprofessioneel uit in vergelijking met het magazine van Rianne” (kiesvanuitjekracht.nl).

Innerlijke criticus

OMGoddess wat een kritiek op mezelf. Echt het raakt me diep wat een kritiek. Ik voel tranen, een bal in mijn buik, verkramping. Ik voel een falen. Ik loop achter. Ik voel mijn keel samentrekken.

Herken je dit? Zo ongelofelijk kritisch op jezelf? Komt uiteindelijk voort uit een angst, bijvoorbeeld angst om niet goed genoeg te zijn.

Authentiek jezelf laten zien

Mijn magazine gaat over authentiek jezelf laten zien. Als ik een website voor jou ga maken, kijk ik eerst naar de waarden die jij brengt, gezien vanuit je Human Design chart. We bespreken deze chart en halen daar ‘krachtwoorden’ uit. Woorden die omschrijven wat jij hier komt brengen, die jouw talenten laten zien. De reacties hierop zijn vaak: “ja, ik herken het wel, maar om dat nou zo op de website te zetten?!”, “ja, ik doe dit wel, maar vind het helemaal niet zo bijzonder”, “nou, ik weet het niet hoor, is dit niet wat overdreven?”.

Bovenstaande antwoorden klinken misschien niet als kritiek, maar is het in mijn ogen wel degelijk. Je bagatelliseert hiermee namelijk dát wat jou van nature goed afgaat. Je maakt het minder waard. Je zet jezelf hiermee aan de kant, want “bijzonder, nee dat ben ik niet hoor”.

Zo zonde dat we dit allemaal wel ergens doen. Ik geloof er namelijk in dat we allemaal met een reden hier op aarde zijn gekomen; we hebben niet voor niets een unieke combinatie van waarden, talenten meegekregen, toch?

Ho’ oponopono

Ik kon, door me de Hawaïaanse zinnetjes van vergeving, Ho’ oponopono te herinneren, mezelf vergeven dat ik zo hard had geoordeeld. Deze zinnetjes zorgen er namelijk voor dat je ieder oordeel of weerstand die je in jezelf tegenkomt, liefdevol benadert en dus zacht naar jezelf bent.

Rianne omschreef het mooi toen ik dit met haar deelde: “Wat een mooi inzicht weer dat als we onszelf vergelijken met een ander we dan zo enorm kritisch naar onszelf kunnen zijn. Dan woorden gebruiken die, als een ander die letterlijk tegen ons zou zeggen, we direct afstand van die persoon zouden nemen. Maar zeggen we ze tegen onszelf dan geven we ze toch een andere waarde”.

De vier zinnetjes waar ik het over heb zijn:

Het spijt me.

Vergeef me.

Ik hou van je.

Dank je.

Echt. Als je merkt dat je innerlijke criticus weer bezig is, zeg deze zinnen in jezelf op. Herhaal zo vaak als nodig. Ik merkte direct een verzachting. Ik kon gelijk weer zien dat we allemaal ergens anders op het pad dat leven heet, zijn. Dat het helemaal niet nodig is om te vergelijken met anderen. Het is zelfs schadelijk.

Ik begrijp hierdoor ook zo goed waar je doorheen kunt gaan als we met je (nieuwe) website aan de slag gaan. Een website zie ik als een soort podium waar jij op gaat staan en jezelf laat zien. En ja, dat kan eng zijn. Ja, die innerlijke criticus kan tekeer gaan.

Wat wij gaan doen is dit aankijken en ondanks alle kleuren stront schijten tóch die website maken en lanceren! Whooohh, wat een power krijg je dan!

En mijn magazine? Die laat nog heel even op zich wachten. Bijna, bijna is zij klaar embarassed

Hieronder het interview met ondergetekende in het professioneel Human Design magazine:

Interview Denise Noya in het professioneel Human Design magazine

Denise – webdesigner met een passie voor Human Design

Ik maak de human zichtbaar op jouw website. Ik bouw jouw website op basis van jouw Human Design blauwdruk en zorg dat jouw energie, persoonlijkheid, missie, visie en passie voelbaar wordt.