Human Web Design

Human Design

Ik herinner mij nog de eerste keer dat ik in aanraking kwam met Human Design. Ik was net begonnen met mijn opleiding ‘Technisch Virtual Assistant’ bij Francis Keek, toen zij mij wees op een online challenge van Sjoukje de Haas. Het precieze  onderwerp van de challenge weet ik niet meer, maar het ging over volledig jezelf laten zien en zijn als ondernemer.

Sjoukje gebruikte daarbij onder andere Human Design. Het moment dat ik hoorde dat mijn energietype die van een Manifesting Generator is, en hoorde wat dat inhoudt. Wauw! Ik kon wel janken.

De grootste eye-opener hierin was toch wel dat MG’s snel kunnen zijn, vaak vele interesses hebben en zich niet op één ding hoeven te richten. OMG. Mijn hele leven heb ik het lastig gevonden dat ik niet echt wist wat ik wilde worden, terwijl je al snel keuzes (op school) moet maken die invloed hebben op de rest van je leven.  Ik vond en vind dat nog steeds moeilijk, want “er is zoveel dat ik leuk vind”.

Sjoukje vertelde ook dat er waarschijnlijk in al mijn interesses wel een rode draad te vinden was. Dat klopt. Althans, het zijn er twee ;-). Creëren en zelfontwikkeling.

Zolang als ik mij herinner was ik aan het tekenen, knippen en plakken. Ik heb hier uiteindelijk mijn werk van gemaakt, achteraf gezien uiteraard via een omweg. Eerst allerlei andere dingen ontdekken. Het ging van de propedeuse Nederlands naar een opleiding tot schoonheidsspecialiste, een cursus Reiki I en II, een cursus tarot lezen naar het grafisch lyceum in Rotterdam.

DTP-er & vormgever

Jaren heb ik gewerkt bij Provinciale Zeeuwse Courant als dtp-er/vormgever van advertenties en de pagina’s van de krant. Super leuk werk tot de bedrijfscultuur me niet meer aanstond, ik in een dip belandde en ontslag nam.

Ik kwam bij ballonnenexpert Kipenco te werken als creatief medewerker en maakte al hun grafische uitingen. Na een paar jaar, toen internet een steeds prominentere plaats kreeg in ons leven, ben ik voor Kipenco hun website gaan bouwen. From scratch. Uren en uren zat ik te puzzelen hoe ik dat voor elkaar kon krijgen.

Ik hou daarvan; uitzoeken, onderzoeken hoe iets werkt en gelijktijdig testen of het echt wel werkt. Hallo Human Design profiel 1/3 ;-).

Na veertien jaar werken bij Kipenco was de koek op voor mij en nam ik opnieuw ontslag.

Websites bouwen

Ik ben toen vanuit huis voor bevriende ondernemers websites gaan bouwen en ben allerlei cursussen op dit gebied gaan volgen. Ondertussen was onze zoon in ons leven gekomen en volgde ik yogalessen bij Yogapraktijk Yogaflow van Diana van der Gaast.

Nu je mij een beetje kent, kan je wellicht begrijpen dat ik toen zelf ook een opleiding tot Hatha yogadocente ben gaan volgen. Hoezo leergierig en vele interesses?.

In 2019 begon Diana met een opleiding tot online yogadocente bij Corine van Zoelen en Francis Keek. Diana vroeg mij haar te helpen met alle technische dingen omtrent het maken van een online programma. Dit was het moment dat ik Francis leerde kennen en zij mij vroeg of ik het leuk zou vinden om hier mijn beroep van te maken?

Mijn hele wezen zei daarop ja! En na enige tijd ‘overdenken’ of ik de ‘ja’ echt bleef voelen ben ik de opleiding tot technisch VA bij Francis gaan volgen. Ik leerde daar om online academies te bouwen.

Eigen bedrijf

Eén onderdeel van de opleiding was het inschrijven bij de Kamer van Koophandel, wat uiteindelijk geleid heeft tot waar ik nu sta.

In die tijd heb ik bij Sjoukje de cursus ‘Visable as Fuck’ gevolgd, wat helemaal ging over jezelf laten zien in combinatie met Human Design en Gene Keys. Super boeiend.

Mijn bedrijf begon lekker te lopen, ik richtte me steeds meer op webdesign en -bouw, ik genoot van het contact met mijn klanten, dook in mijn vrije tijd helemaal in Human Design en volgde het programma DEEP DIVE bij Jessica de Kam (Nieuw Vrouwelijk Leiderschap). GEWELDIG!

Maar er bleef iets knagen.

Ook al vind ik mijn werk als webdesigner ontzettend leuk, het is niet het enige waar ik me op wil richten. Ik wil mijn klanten helpen écht zichtbaar zijn via hun website, ze laten zien hoe uniek ze zijn en ze meegeven dat het daar, naar mijn idee, om draait wil je met de leukste klanten werken en onnoemelijk veel plezier in je werk wil hebben.

De koppeling Human Design en webdesign had ik toen nog niet gemaakt. Dat kwam toen ik de Human Design Coaching Toolkit van Rianne Kies vanuit je Kracht aanschafte en bij haar in de leer ging.

Man oh man wat een feestje! Ik leerde over types, centra’s, profielen, kanalen, poorten én we onderzoeken hoe je Human Design integreert bij ‘jouw ding’, in mijn geval webdesign.

Bovenal leer ik nu zien hoe bijzonder, uniek en mooi we allemaal zijn.

Human Web Design was geboren 🙂

Denise – webdesigner met een passie voor Human Design

Ik maak de human zichtbaar op jouw website. Ik bouw jouw website op basis van jouw Human Design blauwdruk en zorg dat jouw energie, persoonlijkheid, missie, visie en passie voelbaar wordt.