Angst voor website techniek

Ik hoor zo vaak: “ik snap helemaal niets van websites bouwen, ik weet gewoon echt niet waar ik mee mag beginnen, de techniek, ik ben er gewoon een beetje bang voor”, dat, als ik voor elke keer dat ik dat hoor een € 1,00 zou ontvangen, ik een leuk zakcentje zou hebben.

Het kan natuurlijk ook vrij overweldigend zijn om te beginnen aan je website. Al die mogelijkheden, al die momenten waarop het mis zou kunnen gaan, al die verhalen over ‘ik drukte op een knop en toen was zomaar ineens alles weg’. Al die nieuwe termen ook, wat betekent het allemaal?

De wondere wereld van website techniek

Gelukkig ben ik daar dan ;-). Ik neem je mee in de wondere wereld van techniek.  Op zo’n manier dat het leuk wordt, dat je er plezier in krijgt.

“Ik ben dankbaar voor jou dat jij me geholpen hebt mijn ‘leeuwen en beren’ te overwinnen en in mijn creatiekracht te Zijn”.

Laten we beginnen met een aantal begrippen die handig zijn om te kennen:

Domeinnaam

Je domeinnaam is eigenlijk de naam van je website. Vaak is het de naam van je onderneming die hiervoor gebruikt wordt. Het is de naam die je doorgeeft als je iemand naar je website verwijst.

Het is ook alleen maar de naam, je kunt hiermee nog geen website gaan bouwen.

Hosting(pakket)

Om daadwerkelijk je website te gaan bouwen heb je hosting nodig. Met een hosting pakket koop je ruimte op een super grote computer. Je kunt daar je systeem en alle content neerzetten, zodat de pagina’s te zien zijn voor bezoekers.

URL

Het is een uniek internetadres voor een website, een pagina of een bestand dat op internet staat. De URL kan je domeinnaam zijn (de homepagina), het kan een andere pagina binnen je website zijn die begint met je domeinnaam, bijvoorbeeld: human-webdesign.nl/website-bouwen/ of het is een bestand dat ‘aan je website hangt’, zoals je privacybeleid in pdf formaat.

WordPress

Dit is een CMS; Content Management Systeem. Een programma waarmee je een website, blog of online shop kunt bouwen en onderhouden.

Divi

Divi is een pagebuilder en een thema. Met een pagebuilder kun je vrij makkelijk zelf een mooie pagina lay-out bouwen. Een thema bepaalt het uiterlijk van je website. Zelf werk ik met Divi, een pagebuilder en thema in één. Heel gebruiksvriendelijk en makkelijk om te leren.

Hero

De Hero-sectie is het bovenste, eerste deel van een website die je ziet wanneer je een pagina opent. Meestal staat daar een beeldvullende afbeelding met tekst die in één oogopslag duidelijk maakt waar je website overgaat.

Footer

De footer is juist het onderste gedeelte van een pagina waar vaak een contactformulier staat, waar de bedrijfsgegevens staan, waar je ook kunt navigeren naar andere pagina’s binnen de website.

Begrippen kennen helpt je niet af van angst voor de techniek

Okay, je kent nu een aantal begrippen en dan? Ik snap dat angst voor de techniek niet zomaar verdwijnt. In overleg met jou beginnen we met de voorbereiding. Wat is het doel van je website? Wat mag er op de website komen te staan? Wat wil je dat bezoekers doen op een pagina? Welke sfeer wil je uitstralen?
Dit zijn zomaar een paar vragen waar we samen een antwoord op gaan geven.

Je raakt al wat vertrouwder met een aantal begrippen, al is er nog geen techniek aan te pas gekomen.
Maar dan, dan begint het daadwerkelijke bouwen. Dit neem ik voor je uit handen, en laat je ook zien hoe je zelf teksten en afbeeldingen kunt aanpassen. Dat doe ik met behulp van instructievideo’s in mijn online academie, die je keer op keer kunt bekijken.

Kom je er toch niet uit, blijf je angst houden om iets te veranderen, dan kijk ik met je mee en leid je door alle stappen (of verzorg het voor je).

Je zult misschien nooit een volleerde website bouwer worden, maar dat hoeft ook niet. Jij hebt je eigen prachtige passie waarmee je anderen helpt.

Denise – webdesigner met een passie voor Human Design

Ik maak de human zichtbaar op jouw website. Ik bouw jouw website op basis van jouw Human Design blauwdruk en zorg dat jouw energie, persoonlijkheid, missie, visie en passie voelbaar wordt.